GDPR a zákon o ochrane osobných údajov 2024

Na VII. ročníku prestížnej EPI konferencie poskytne svoje cenné skúsenosti z praxe množstvo odborníkov. Prítomní získajú odpovede na aktuálne otázky týkajúce sa regulácie osobných údajov a bezpečnosti. Pokiaľ sa nemôžete konferencie zúčastniť osobne, môžete sledovať priamy prenos z konferencie aj online.

Cena

  • Fyzická účasť - Hotel Grand Jasná, Demänovská Dolina, 11. – 12. 6. 2024, 350 € bez DPH, 420 € s DPH
  • Online prenos, 11. – 12. 6. 2024, 230 € bez DPH, 276 € s DPH

Na VII. ročníku prestížnej EPI konferencie poskytne svoje cenné skúsenosti z praxe množstvo odborníkov. Prítomní získajú odpovede na aktuálne otázky týkajúce sa regulácie osobných údajov a bezpečnosti. Pokiaľ sa nemôžete konferencie zúčastniť osobne, môžete sledovať priamy prenos z konferencie aj online.

Komu je konferencia určená?

Každému zamestnávateľovi a zamestnancovi, HR oddeleniam, právnikom, subjektom verejnej správy a samosprávy, podnikateľom, štatutárom, konateľom, vedúcim zamestnancom, manažérom, oddeleniam IT a marketingu, ako aj všetkým, ktorých sa daná problematika týka alebo ich zaujíma.

Otvorenie konferencie

  • Tibor Čamaj, Úrad na ochranu osobných údajov SR | odbor kontroly | zástupca riaditeľa

Prednášajúci

  • Lucia Semančínová, AK SEMANČÍN & PARTNERS | seniorná právna expertka / predsedníčka Spolku pre ochranu osobných údajov
  • Marcela Macová, odborníčka na problematiku ochrany osobných údajov
  • Angela Sobolčiaková, Úrad na ochranu osobných údajov SR | odbor právnych služieb
  • Jana Sisáková, Úrad na ochranu osobných údajov SR | odbor právnych služieb
  • Pavol Szabó, Spolok pre ochranu osobných údajov | podpredseda
  • Vladan Rámiš, Spolok pre ochranu osobných údajov ČR | predseda výboru | riaditeľ právneho úseku MAFRA
  • Martin Cach, Spolok pre ochranu osobných údajov SR, člen predstavenstva / KMVS AK, právnik
  • Lucia Bezáková, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR |  zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov MZVEZ SR
  • Paula Babicová, DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s. | data protection / compliance officer / risk manager | členka Spolku pre ochranu osobných údajov
  • Miroslav Ilavský, riaditeľ i-Secure, s.r.o. I DPO I MKB I odborník na ochranu informácií
  • Roman Václav, ISIT Slovakia, s.r.o. ǀ ISIT SOFTWARE CZ, s.r.o. ǀ audítor
  • Lucia Váryová, Únia podnikových právnikov SR I členka / Slovak Parcel Service, s.r.o. I právnička / GDPR a AEO špecialistka
  • Ivan Makatura, Kompetenčné a certifikačné centrum kybernetickej bezpečnosti ǀ znalecká organizácia ǀ generálny riaditeľ
  • Ján Golais, Slovak Telekom, a.s.| poverená zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov
  • Štefánia Šoltésová, Green Wave Recycling, s.r.o. ǀ sales manager

 

Program konferencie

1. deň (utorok) – 11.06.2024

09:00 – 10:00 – Registrácia účastníkov s občerstvením

10:00 – 10:10 – Otvorenie konferencie (Michaela Pastorková)

10:10 – 10:20 – Pokuty a náhrada škody podľa GDPR a súvisiacich predpisov (Vladan Rámiš)

1. blok – Aktuálne otázky a výzvy ochrany osobných údajov

10:20 – 10:50 – Infozákon a ochrane osobných údajov (Lucia Semančínová) 

10:50 – 11:10 – Umelá inteligencia verzus GDPR (Pavol Szabó) 

11:10 – 11:40 – Zaujímavosti zo Súdneho dvora EÚ (Jana Sisáková) 

11:40 – 11:45 – Pár slov o EPI - Ekonomický právny systém www.epi.sk

11:45 – 12:15 – Panelová diskusia (Lucia Semančínová, Pavol Szabó, Jana Sisáková, Marcela Macová, Martin Cach)

12:15 – 13:30 – Obed

2. blok – Ako zvládnuť kontrolu spracúvania osobných údajov

13:30 – 14:10 – Kontrola podľa Zákona o ochrane osobných údajov z pohľadu Úradu (Tibor Čamaj)

14:10 – 14:25 – Kontrola v súkromnom sektore (Ján Golais)

14:25 – 14:40 – Praktické skúsenosti a odporúčania pri vybraných kontrolách vo verejnom sektore (Miroslav Ilavský) 

14:40 – 14:55 – Úloha Zodpovednej osoby (DPO) pri výkone kontroly ochrany osobných údajov (Roman Václav) 

14:55 – 15:10 – Znalectvo v kontrole a konaní o ochrane osobných údajov (Ivan Makatura) 

15:10 – 15:30 – Prestávka s občerstvením

15:30 – 16:30 – Panelová diskusia (Tibor Čamaj, Ján Golais, Marcela Macová, Lucia Semančínová, Vladan Rámiš)

16:30 – 17:00 – Odovzdávanie ceny Zodpovednej osoby roka 2023

19:30 – Večera

2. deň (streda) – 12.06.2024

3. blok – Ako sa vyhnúť sankciám

09:00 – 09:10 – Otvorenie 2. dňa konferencie (Michaela Pastorková)

09:10 – 09:25 – Likvidácia a vymazávanie osobných údajov - prípadová štúdia (Paula Babicová) 

09:25 – 09:40 – Fyzická likvidácia osobných údajov v praxi (Štefánia Šoltésová) 

09:40 – 09:55 – Kontrolná prax, ako sa vyhnúť sankciám (Lucia Bezáková)

09:55 – 10:10 – Využívanie cloudových služieb v súlade s GDPR (Angela Sobolčiaková) 

10:10 – 10:25 – Pokuty a náhrada škody (Vladan Rámiš)

10:25 – 10:40 – Rozhodovacia činnosť slovenských súdov v oblasti ochrany osobných údajov (Lucia Váryová)

10:40 – 11:00 – Prestávka s občerstvením

11:00 – 12:15 – Panelová diskusia (Marcela Macová, Lucia Bezáková, Angela Sobolčiaková, Vladan Rámiš, Martin Cach)

12:15 – 12:25 – Záverečný príhovor a poďakovanie

12:25 – Obed

Najaktuálnejšiu verziu programu si pozrite tu, program sa priebežne dopĺňa.


Účastnícky poplatok zahŕňa

Pre fyzických účastníkov:

  • Fyzickú účasť na odbornom programe
  • Videozáznam z podujatia na 30 dní
  • Online pracovné materiály na 30 dní
  • Obedy, večera a ďalšie občerstvenie počas konferencie
  • 10 % zľavu na ďalšiu ponuku vzdelávania v našom e-shope zakon.sk

 

Pre online účastníkov:

  • Videozáznam z podujatia na 30 dní
  • Online účasť na odbornom programe
  • Online pracovné materiály na 30 dní
  • 10 % zľavu na ďalšiu ponuku vzdelávania v našom e-shope zakon.sk

 

Informácie pre záujemcov o ubytovanie

Upozorňujeme, že v cene vstupenky nie je zahrnuté ubytovanie. Účastníci konferencie si môžu rezervovať ubytovanie v Hoteli Grand Jasná****.

Cena ubytovania po zľave je nasledovná:

Izba štandard
jednolôžková 90 €
dvojlôžková 100 €

Izba deluxe
jednolôžková 95 €
dvojlôžková 105 €

V cene ubytovania sú zahrnuté: raňajky formou bufetu, DPH, vstup do wellness centra, wifi pripojenie.

Rezervácia ubytovania

Rezervácia ubytovania za špeciálnu cenu pre účastníkov konferencie na 2 noci v termíne 10. – 12. 6. 2024 je možná online na web stránke hotela  www.tmrhotels.com.

  • Pre uplatnenie zľavy pre účastníkov konferencie v časti promocode zadajte GDPR24
  • Promokód GDPR24 je platný do 24. 5. 2024 do 24:00 h, Po tomto dátume bude rezervácia možná iba na základe dostupných kapacít
  • V prípade potreby pošlite email na adresu: promocode@tmr.sk

Pri rezervácii ubytovania je potrebné požiadať o fakturáciu na firmu priamo online – zadajte názov / IČO firmy a uhraďte pobyt firemnou kartou, alebo bankovým prevodom. V prípade záujmu o vystavenie zálohovej faktúry je potrebné túto požiadavku uviesť do poznámky.

Upozornenie o digitálnom zaznamenávaní konferencie

V rámci oprávnených záujmov prevádzkovateľa, ktorým je spoločnosť Poradca podnikateľa, spol. s r. o., Martina Rázusa 23A, 010 01 Žilina, IČO: 31 592 503, S-EPI, s. r. o., Martina Rázusa 23A/8336, 010 01 Žilina, IČO: 36 014 991, EUROKÓDEX, s. r. o., Martina Rázusa 23A, 010 01 Žilina, IČO: 44 871 3842, bude o účastníkoch a zaujímavých momentoch podujatia v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) všeobecného nariadenia o ochrane údajov vyhotovená fotodokumentácia a videozáznamy, ktoré môžu byť následne použité na propagáciu aktivít prevádzkovateľa. Napriek tomu, že vyhotovenie uvedenej dokumentácie nie je podmienené súhlasom dotknutej osoby, rešpektujeme váš prípadný nezáujem o snímanie vašej osoby.

V uvedenom prípade informujte pri registrácii niektorú z našich referentiek alebo nám svoju námietku zašlite na e-mailovú adresu sinska@pp.sk. Viac informácií o zásadách ochrany osobných údajov nájdete v časti Podmienky spracovania osobných údajov.

Kontakt

Informácie o vstupenkách / on-line prenose:
Tel: +421 41 70 53 414+421 41 70 53 888
Email: sinska@pp.sksluzby@profivzdelavanie.sk

Informácie o konferencii:
Lívia Krištofová – event manažérka
Mobil.: +421 918 450 986
Tel.: +421 41 7053 269
Email: kristofova@pp.sk

Adresa organizátora:
Poradca podnikateľa, spol. s r. o.
Úsek Profivzdelávanie
Martina Rázusa 23A, 010 01 Žilina

Miesto konania konferencie:
Hotel Grand Jasná****
Demänovská Dolina 71, 031 01 Liptovský Mikuláš 1
GPS súradnice: 48.970477,19.580814

GDPR a zákon o ochrane osobných údajov 2024